12:41 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συνεδριάσει στο Λουξεμβρούργο στις 17 Ιουνίου και καλείται να δώσει την έγκρισή του. Οι τωρινές κυρώσεις ισχύουν μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ συμφώνησε να παρατείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω Κριμαίας, όπως είπε πηγή μιλώντας στο Sputnik. 

Πλέον πρέπει να δοθεί και η έγκριση από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει στο Λουξεμβρούργο στις 17 Ιουνίου.

Τον Ιούνιο του 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τις κυρώσεις για την Κριμαία μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2019.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, απαγορεύεται στους κατοίκους και στις εταιρείες της ΕΕ να αγοράζουν real estate ή επιχειρήσεις στην Κριμαία ή να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις της Κριμαίας. 

Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος των ευρωπαϊκών κρουαζιερόπλοιων σε λιμάνια της περιοχής. 

Οι κυρώσεις αφορούν, επίσης, τις εξαγωγές διάφορων προϊόντων εταιρειών από την Κριμαία. 

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη πραγματοποίησαν δημοψήφισμα τον Μάρτιο του 2014. Υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία τάχθηκε το 97% περίπου των Ουκρανών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα.

Πέντε χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία εξακολουθούν να θεωρούνται από τις αρχές του Κιέβου και τη Δύση παράνομες. Η Δύση συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ η Μόσχα τονίζει ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις, Κριμαία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK