07:23 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Διαδηλωτές στο Χαρτούμ του Σουδάν

Νέο στρατιωτικό πραξικόπημα φέρεται αποφεύχθηκε στο Σουδάν

© AP Photo/ Anonymous
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Σουδάν πραγματοποιούνται επί μήνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κορυφώθηκαν στις 11 Απριλίου με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο τότε πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, που ήταν στην εξουσία για 30 χρόνια, καθαιρέθηκε και φυλακίστηκε. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με τους συμμετέχοντες να απαιτούν την παράδοση εξουσίας από τον στρατό σε πολιτική κυβέρνηση.

Την απόπειρα νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτρεψαν οι αρχές στο Σουδάν που προχώρησαν και στη σύλληψη 68 στρατιωτικών, όπως μεταδίδει το Al-Arabiya.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, το πραξικόπημα στόχευε το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο που συστάθηκε μετά την παραίτηση του επί δεκαετίες ηγέτη Ομάρ Μπασίρ.

Στο Σουδάν πραγματοποιούνται επί μήνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κορυφώθηκαν στις 11 Απριλίου με στρατιωτικό πραξικόπημα. Το στρατιωτικό συμβούλιο του Σουδάν (TMC) ανέλαβε την εξουσία και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νέες εκλογές εντός μίας διετίας. Ο τότε πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, που ήταν στην εξουσία για 30 χρόνια, καθαιρέθηκε και φυλακίστηκε. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με τους συμμετέχοντες να απαιτούν την παράδοση εξουσίας από τον στρατό σε πολιτική κυβέρνηση.

Σχετικά:

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την βία στο Σουδάν
Tags:
σύλληψη, στρατός, πραξικόπημα, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK