16:10 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες κυρώσεις σε βάρος ιρανικής εταιρείας που λειτουργεί στο Ιράκ καθώς και κατά δύο προσώπων, επέβαλαν οι ΗΠΑ, την Τετάρτη, εν μέσω εντεινόμενης πίεσης προς την Τεχεράνη.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε σχέση με το Ιράν, σε βάρος μιας εταιρείας που εδρεύει στο Ιράκ και δύο προσώπων.

Μετά την απόσυρση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, οι ΗΠΑ έχουν επαναφέρει όλες τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ενώ έχουν επιβάλει κι άλλες.

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ έχει ενταθεί αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε στις 8 Μαΐου 2018 από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015, που έφερε την επίσημη ονομασία «Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης» (JCPOA). Έκτοτε, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αυξήσει την πίεση στη Τεχεράνη επιβάλλοντας βαρύτερες κυρώσεις.

Επιπλέον, στις 5 Μαΐου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον ανέπτυξε στη Μέση Ανατολή ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου και δύναμη βομβαρδιστικών για να στείλει ένα «σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα» στο Ιράν ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων ή των συμφερόντων των συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με «ανελέητη δύναμη».

Σχετικά:

Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν
Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
Οι NY Times ισχυρίζονται πως η Τεχεράνη απαγόρευσε σε ανταποκριτή τους να εργαστεί στο Ιράν
Tags:
κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK