16:30 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Νικολάς Μαδούρο

Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει «σύντομα» ο Μαδούρο

© AFP 2019 / Marcelo Garcia / Venezuelan Presidency
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (267)
0 0 0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία «σύντομα», ενώ προγραμματίζεται να υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Σύντομα θα δείτε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο στη Ρωσία να υπογράφει νέες συμφωνίες προς όφελος του λαού» ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Twitter.

Η Βενεζουέλα πλήττετα από σοβαρή πολιτική κρίση από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος. Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (267)
Tags:
επίσκεψη, Νικολάς Μαδούρο, Ρωσία, Μόσχα, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK