16:55 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προς τιμήν του προέδρου της Πολωνίας, ο Ντόναντ Τραμπ διοργάνωσε μία εναέρια επίδειξη, με πρωταγωνιστή ένα... θορυβώδες F-35. Πανικός στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο πρόεδρος της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώσει ότι πέραν της ανάπτυξης έως 2.000 στρατιωτών στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, η Βαρσοβία σχεδιάζει ένα deal για την προμήθεια 32 ή 35 νέων F-35.

Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος, για να τιμήσει τον Πολωνό πρόεδρο, οργάνωσε μία ειδική παρουσίαση, στην οποία επρόκειτο να «πρωταγωνιστήσουν» δύο μαχητικά F-35.

«Από τη 1:55 έως τις 2:00 το μεσημέρι, πρόκειται να έχουμε δύο σούπερ F-35. Ένα πολύ μικρό σόου από εμάς. Και αυτό το κάνουμε, επειδή η Πολωνία έχει παραγγείλει 32 ή 35 νέα F-35» δήλωσε ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Βέβαια, τελικώς στον ουρανό της Ουάσιγκτον εμφανίστηκε μόλις… ένα F-35.

Παράλληλα, η «έκπληξη» που επιφύλασσε ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως έπιασε εξ απήνης τους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι δεν ήταν ενήμεροι για την πτήση του «θορυβώδες» F-35.

​Κάποιοι άλλοι, μάλιστα, σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την επιλογή του Τραμπ να κάνει «live επίδειξη» των αμερικανικών μαχητικών. 

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ επεξεργάζονται το αίτημα της Πολωνίας για F-35
Νέο κινεζικό σύστημα ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει τα μαχητικά F-35 των ΗΠΑ
Το αίτημα της Πολωνίας για την προμήθεια F-35 εξετάζουν οι ΗΠΑ
Reuters: Η Ελλάδα μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών των αμερικανικών F-35
Η Πολωνία επιθυμεί να αγοράσει F-35 εάν οι ΗΠΑ εκδιώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών
Tags:
μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, F-35, Ντόναλντ Τραμπ, Πολωνία, ΗΠΑ, Ουάσιγκτον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK