03:29 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Άρμα στο Ιντλίμπ

Η Ρωσία ξεκίνησε να εφαρμόζει την πλήρη κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ

© Sputnik / Ministry press service оброны Russian Federation
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011. Τα κυβερνητικά στρατεύματα επιχειρούν εναντίον πολυάριθμων αντιπολιτευόμενων ομάδων, όπως και εναντίον μαχητών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τη συμφωνία πλήρους κατάπαυσης του πυρός ξεκίνησε να εφαρμόζει η Μόσχα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ, στη Συρία, όπως γνωστοποίησε το Ρωσικό Κέντρο για τη Συριακή Συμφιλίωση.

«Στο πλαίσιο της ρωσικής πρωτοβουλίας και της μεσολάβηση Ρωσίας και Τουρκίας, υπήρξε συμφωνία για την πλήρη κατάπαυση του πυρός σ' όλη τη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των επιθέσεων των παράνομων και ένοπλων οργανώσεων έχει μειωθεί σημαντικά… Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα δεν ανταπέδωσαν στα πυρά (σ.σ. μετά από δύο επιθέσεις στην επαρχία Χάμα), σεβόμενα τις επιτευχθείσες συμφωνίες».

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιχειρούν εναντίον πολυάριθμων αντιπολιτευόμενων ομάδων, όπως και εναντίον μαχητών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Ρωσία και η Τουρκία, μαζί με το Ιράν, αποτελούν τους εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα έχει, επίσης, συνδράμει τη Δαμασκό, μέσω της στήριξης της μάχης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους ντόπιους και της διευκόλυνσης της επιστροφής των προσφύγων.

Σχετικά:

Ο Τραμπ προτρέπει Ρωσία, Συρία και Ιράν να σταματήσουν να «βομβαρδίζουν» το Ιντλίμπ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απορρίπτει τα περί επίθεσης με χημικά στην Ιντλίμπ
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία δεν επιβεβαιώνει τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ
Τρομοκράτες από την Ιντλίμπ εκτόξευσαν ρουκέτες κατά ρωσικής βάσης στη Συρία
Επικοινωνία Σοϊγκού - Ακάρ για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ
Πούτιν και Ερντογάν συζητούν για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ
Tags:
εμφύλιος, πόλεμος, πόλεμος στη Συρία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Τουρκία, Ρωσία, Συρία, Ιντλίμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK