03:54 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Διαδήλωση στο Σουδάν έξω από το αρχηγείο του στρατού στο Χαρτούμ στις 11 Απριλίου, 2019

Η αντιπολίτευση του Σουδάν ανοικτή για συζητήσεις με την Ρωσία

© AFP 2019 /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Το Σουδάν κυβερνάται από ένα Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς τον Απρίλιο ο επί δεκαετίες πρόεδρος της χώρας Ομάρ Μπασίρ καθαιρέθηκε μετά από μήνες διαμαρτυριών.

Η αντιπολίτευση του Σουδάν είναι ανοικτή και έτοιμη για συνομιλίες με την Μόσχα αν η ρωσική πλευρά ζητήσει μια τέτοια συνάντηση, δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος της Σουδανικής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Ρασίντ Σάιντ Γιάκομπ.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε επαφές με την ρωσική πλευρά, διότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει συνάντηση μαζί μας, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε αίτημα της ρωσικής πλευράς, επειδή έχουμε ανταποκριθεί μέχρι τώρα στα αιτήματα όλων των κρατών που μας έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με την Ρωσία όταν εκείνη ζητήσει κάτι τέτοιο από τις Δυνάμεις για την Ελευθερία και την Αλλαγή ή την Σουδανική Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων», δήλωσε ο Γιάκομπ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία διατηρεί δεσμούς με όλες τις πλευρές, όπως η Αφρικανική Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Σουηδία και η Γερμανία. Περιέγραψε επίσης ως θετική την θέση της ΕΕ για το ζήτημα του Σουδάν και υποστηρικτική ως προς την κατεύθυνση της μετάβασης σε μια πολιτική κυβέρνηση.

Το Σουδάν κυβερνάται από ένα Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο, καθώς τον Απρίλιο ο επί δεκαετίες πρόεδρος της χώρας Ομάρ Μπασίρ καθαιρέθηκε μετά από μήνες διαμαρτυριών. Η αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία, αφότου το Στρατιωτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
Χαρτούμ, συμβούλιο, αντιπολίτευση, Ομάρ Μπασίρ, Ρωσία, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK