05:53 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Πολωνία θα κατασκευάσει μία νέα στρατιωτική εγκατάσταση για 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του την Τετάρτη για την ανακοίνωση των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια που σχετίζονται με την αύξηση της στρατιωτικής του παρουσίας στην Πολωνία, σημειώνοντας ότι αυτή η κίνηση δείχνει τη δέσμευση της Ουάσινγκτον για ισχυρούς διατλαντικούς δεσμούς.

«Χαιρετίζω τη σημερινή ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Πολωνία, γεγονός που δείχνει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την δύναμη των διατλαντικών δεσμών», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ελπίζει πως η στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην χώρα του θα επεκταθεί τόσο αναφορικά με τον αριθμό των στρατευμάτων και όσο και των υποδομών.

Tags:
Αντρέι Ντούντα, Twitter, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ντόναλντ Τραμπ, ΝΑΤΟ, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK