18:43 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Τραμπ κρατώντας ένας γράμμα ενώ μιλάει στους δημοσιογράφους.

Τραμπ: Κανένα πρόβλημα να μάθω τα «άπλυτα» των αντιπάλων μου στις εκλογές του 2020 από ξένο κράτος

© AP Photo / Evan Vucci
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον επικεφαλής παρουσιαστή του ABC News Τζορτζ Στεφανόπουλος, πως ενδέχεται να μην ενημερώσει το FBI εάν λάβει από ξένες χώρες πληροφορίες που βλάπτουν τους αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές το 2020.

«Νομίζω ότι ίσως και εσείς», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όταν ο Στεφανόπουλος ρώτησε αν θα δεχόταν πληροφορίες από χώρες όπως η Κίνα ή τη Ρωσία ή θα τις διαβίβαζε στο FBI.

«Νομίζω ότι μπορεί να θέλετε να ακούσετε, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να ακούτε», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Αν κάποιος τηλεφωνήσει από μια χώρα, τη Νορβηγία [και πει]« έχουμε πληροφορίες για τον αντίπαλό σας»- εμ, νομίζω ότι θα ήθελα να τις ακούσω».

Ο Τραμπ αρνήθηκε επίσης την ιδέα ότι μια ξένη κυβέρνηση που παρέχει πληροφορίες για πολιτικούς αντιπάλους συνιστά μία ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Δεν συνιστά παρέμβαση, αν έχουν πληροφορίες - νομίζω ότι θα τις πάρω», τόνισε ο Τραμπ. «Εάν συνειδητοποιούσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα πήγαινα ίσως στο FBI - αν νομίζω ότι υπήρχε κάτι λάθος. Το FBI δεν έχει αρκετούς πράκτορες για να ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις. Όταν πηγαίνετε και μιλάτε, ειλικρινά, σε ανθρώπους του Κογκρέσου, όλοι το κάνουν, έχουν πάντα τέτοιες πληροφορίες και έτσι γίνεται», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πέρυσι, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε σε ένα μήνυμα του στο Twitter ότι η γνωστή συνάντηση στον πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, είχε ως στόχο να αποσπάσει πληροφορίες για την αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον. Επέμεινε επίσης ότι αυτοί οι τύποι συναντήσεων είναι «απόλυτα νόμιμοι και πραγματοποιούνται συνεχώς στην πολιτική».

Όταν τέλος ο Στεφανόπουλος ρώτησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν ο γιος του κ. Τραμπ θα έπρεπε να ειδοποιήσει το FBI για την προσφορά των Ρώσων να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την Κλίντον το 2016, ο Τραμπ απάντησε χαρακτηριστικά: «Κάποιος έρχεται και λέει «χέι, έχω πληροφορίες για τον αντίπαλό σας», καλείτε το FBI;».

Tags:
Κράτος, πληροφορίες, κογκρέσο, προεδρικές εκλογές, εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK