19:31 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το πλοίο Serpukhov

Συμφωνία Συρίας - Ρωσίας για την επέκταση του λιμένα της Ταρτούς

© Sputnik / Aleksandr Galperin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Δαμασκός συμφώνησε να μισθώσει το μεσογειακό λιμάνι της Ταρτούς στην Ρωσία κατά την διάρκεια της συνόδου της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2018.

Το κοινοβούλιο της Συρίας, ψήφισε νομοσχέδιο την Τετάρτη, το οποίο θα επιτρέψει στις ρωσικές κρατικές εταιρείες να επεκτείνουν το μεσογειακό λιμάνι της Ταρτούς.

Η Δαμασκός συμφώνησε να μισθώσει το λιμάνι στη Ρωσία κατά τη σύνοδο της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2018. Ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Αλί Χαμούντ δήλωσε τον Απρίλιο ότι η Δαμασκός είχε συνάψει συμφωνία με τη ρωσική εταιρεία Stroytransgaz (STG) για τη διαχείριση, επέκταση και λειτουργία του λιμένα.

«Στο πλαίσιο της σύμβασης, η STG Engineering απαλλάχθηκε από τους φόρους επί των εισαγωγών οργάνων, υλικών και τεχνολογίας που απαιτούνται για το έργο ... καθώς και από όλα τα τελωνεία και τους δασμούς ... μέχρι το τέλος του έργου επέκτασης αλλά όχι περισσότερο από έξι χρόνια», αναφέρει η δήλωση.

Η Ρωσία και η Συρία θα διορίσουν έκαστες τρία μέλη σε ένα διοικητικό συμβούλιο που θα επιβλέπει το έργο. Όλοι οι λιμενεργάτες της Συρίας θα κρατήσουν τη δουλειά τους, ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών δεν θα υπερβεί το 15%.

Οι Σύριοι βουλευτές δήλωσαν ότι η σύμβαση θα καταστήσει την Ταρτούς πιο ανταγωνιστική και πως θα βοηθήσει την χώρα να ανακάμψει ύστερα από οκτώ χρόνια πολέμου. Ο Χαμούντ δήλωσε ότι αναμένει πως τα έσοδα του λιμανιού θα τριπλασιαστούν, μετά την άμεση επένδυση 50 εκατ. δολαρίων.

Tags:
υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σκάφη, βουλευτές, λιμάνι, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK