03:26 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μαρίν Λε Πεν, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, θα τεθεί ενώπιον δικαστηρίου για τη δημοσίευση εικόνων από φρικαλεότητες που διέπραξε το Daesh στο Twitter τον Δεκέμβριο του 2015, ανακοίνωσε χθες μια Γαλλίδα δικαστής.

Το 2015 η Γαλλίδα πολιτικός τουίταρε εικόνες που δείχνουν το αποκεφαλισμένο σώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλι, ο οποίος εκτελέστηκε από το Daesh τον Αύγουστο του 2014, τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας, Μουάθ Αλ Κασασμπέ, που κάηκε ζωντανός τον Ιανουάριο του 2015 σε ένα κλουβί.

Δημοσίευσε αυτές τις εικόνες όταν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σύγκριναν το κόμμα της με το Daesh.

«Αυτό είναι το Daesh», υπογράμμισε η Λε Πεν στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, όταν μέλη του Daesh επιτέθηκαν σε μια αίθουσα συναυλιών, ένα μεγάλο γήπεδο, εστιατόρια και μπαρ στην ευρωπαϊκή πόλη, αφήνοντας 130 άτομα νεκρά και εκατοντάδες άλλους τραυματίες.

Οι εικόνες προκάλεσαν κατακραυγή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και οδήγησαν στην καταδίκη από την οικογένεια του Φόλι, με αποτέλεσμα οι γαλλικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα το 2015.

Η νομική ασυλία της Μαρίν Λε Πεν ανεστάλη στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δίωξη για τις πράξεις της. Τον Φεβρουάριο του 2018, κατηγορήθηκε ότι μοιράζεται «βίαια μηνύματα που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία ή την πορνογραφία ή βλάπτουν σοβαρά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» τα οποία ήταν εύκολα προσβάσιμα από ανηλίκους.

Αν καταδικαστεί, η Λε Πεν θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο 91.000 δολαρίων και να περάσει μέχρι και τρία χρόνια στη φυλακή.

«Αυτό δείχνει στους Γάλλους πολίτες ποια είναι η ΕΕ, ποιο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι όλα είναι μέρος του συστήματος που θέλει να σταματήσει την υποψήφιο του γαλλικού λαού», δήλωσε η Λε Πεν το 2017 αφού είχε στερηθεί τη νομική της ασυλία.

«Είμαι κατηγορημένη επειδή καταδίκασα την φρίκη του Daesh», πρόσθεσε πέρυσι, αφού διατάχθηκε από ένα περιφερειακό δικαστήριο στο Ναντέρ, να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις. «Σε άλλες χώρες αυτό θα μου είχε φέρει ένα μετάλλιο», σημείωσε.

Η ημερομηνία της δίκης της δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Tags:
Daesh, δικαστήριο, Twitter, ΕΕ, Μαρίν Λε Πεν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK