18:41 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Βλαντίμιρ Πούτιν

Πούτιν: Η Μόσχα θα επαναφέρει τους δεσμούς με το Κίεβο άσχετα από τις σχέσεις με τις ουκρανικές ελίτ

© Sputnik / Григорий Сысоев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα, ότι η νεοεκλεγείσα ηγεσία της Ουκρανίας θα μπορέσει να αναλάβει δράση για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ρωσία.

Η Ρωσία θα αποκαταστήσει τους δεσμούς της με την Ουκρανία ανεξάρτητα από τις σχέσεις της με τις ελίτ της γειτονικής χώρας, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Mir, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

«Είναι αναπόφευκτο να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας - διαφορετικά, η κατάσταση μεταξύ των μερών του ίδιου λαού ή μεταξύ δύο αδελφικών λαών είναι ιδιαίτερα δυσχερής - ανεξάρτητα από τον τρόπο που αναπτύσσονται οι σχέσεις μας με τις ουκρανικές ελίτ. Εννοώ, ακόμη και οι πολιτικές ελίτ του παρελθόντος. Ας πούμε, όσοι θεωρούν την προσωπική επιτυχία, τα προσωπικά οφέλη και τη διατήρηση των κεφαλαίων τους, τα οποία απέσπασαν πατώντας στην πλάτη των Ουκρανών και που κρατούνται κάπου στο εξωτερικό, είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο έργο τους και στη ζωή τους. Από εκεί είναι πιστεύω το μέρος από όπου προέρχεται η αγάπη τους για τη Δύση», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία της Ουκρανίας θα μπορέσει να αναλάβει δράση για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ρωσία.

«Ελπίζω ότι η νέα ηγεσία της Ουκρανίας δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς και αισθάνεται ελεύθερη να στηριχθεί στην εμπιστοσύνη που δίνουν οι Ουκρανοί στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο [Ζελένσκι] και να ενεργήσει ενεργά για την αποκατάσταση των σχέσεων Ουκρανίας-Ρωσίας και την επίλυση των εσωτερικών ζητημάτων», δήλωσε ο Πούτιν.

«[Ελπίζω ότι η ουκρανική ηγεσία] δεν θα κρύβεται πίσω από τις ρωσοφοβικές ιστορίες και ιδέες για το πώς να αποφύγουμε εσωτερικά ζητήματα της Ουκρανίας, κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν στην οικονομία και την κοινωνική σφαίρα», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Tags:
πρόεδρος, Ουκρανία, Ρωσία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK