05:02 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να καταθέσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σχετικά με την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, θα κληθούν σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατοι αξιωματούχοι της CIA.

Κατάθεση από κορυφαίους αξιωματούχους της CIA σκοπεύει να ζητήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με την προέλευση της έρευνας για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, όπως μετέδωσε η New York Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. 

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να «ρίξει μια αναλυτική ματιά» στην έρευνα της CIA και να ανακρίνει τουλάχιστον έναν αξιωματούχο της αντικατασκοπείας και έναν ανώτατο αναλυτή που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση της φερόμενης ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές των ΗΠΑ. 

Σημειωτέον ότι ήδη κάποιοι αξιωματούχοι έχουν καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία και δεν διαπίστωσε κάποια παραβίαση. 

Η CIA φέρεται να έχει ανησυχήσει σχετικά με την εξέλιξη αυτή, αν και η εν λόγω διαδικασία δεν συνιστά αίτημα ποινικής φύσεως. 

Πάντως, η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ έχει δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι η υπηρεσία της είναι έτοιμη να συνεργαστεί. 

Τον προηγούμενο μήνα ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς ολοκλήρωσε την έρευνα για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 

Τον Απρίλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση Μιούλερ, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε κάποια συνωμοσία ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και στη Ρωσία. 

Tags:
υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, CIA, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK