17:14 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το αίτημα έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε γνωστό σήμερα πως έχει υπογράψει και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σαγίντ Τζαβίντ

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σαγίντ Τζαβίντ επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε το αίτημα έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη το πρωί, ο υπουργός είπε ότι ο Ασάνζ «πρέπει να βρεθεί πίσω από τα σίδερα».

«Υπάρχει ένα αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ που θα τεθεί αύριο υπόψιν του δικαστηρίου, αλλά χθες υπέγραψα την εντολή έκδοσης και την επισφράγισα και θα τεθεί υπόψιν του δικαστηρίου αύριο», δήλωσε ο Τζαβίντ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ «τελικά» εναπόκειται στο δικαστήριο να καθορίσει τη μοίρα του Ασάνζ, «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που εναπόκειται στον υπουργό Εσωτερικών και θέλω να βλέπω τη δικαιοσύνη να εφαρμόζεται πάντα και έχουμε ένα νόμιμο αίτημα έκδοσης, οπότε το υπέγραψα».

Εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν τη διαρροή απόρρητων κυβερνητικών πληροφοριών από το 2010 και είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και 175 ετών.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο μήνες ο ιδρυτής των Wikileaks που είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές. 

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Εβδομάδα, σύλληψη, Εκουαδόρ, ΗΠΑ, έκδοση, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK