20:51 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα θα λάβει υπ'όψιν της στον σχεδιασμό της για θέματα άμυνας, την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν περισσότερο στρατό στην Πολωνία.

Ως ένα βήμα προς την περαιτέρω επέκταση της στρατιωτικής της παρουσίας, χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη 1.000 επιπρόσθετων στρατευμάτων στην Πολωνία

«Δεν πρέπει να εξαπατηθούμε από δηλώσεις ότι αυτή η ενίσχυση υποτίθεται να μην είναι σημαντική. Οι υποδομές που δημιουργούνται στην Πολωνία για αυτήν την ενίσχυση έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμική. Το βλέπουμε αυτό ως ένα σημάδια ότι βρίσκονται εν εξελίξει προετοιμασίες για περαιτέρω ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας (...) Η Ρωσία δεν μπορεί να μην το λάβει αυτό υπ'όψιν της σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμός της άμυνας (...)», τόνισε συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικό της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του. 

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ σήμερα επεσήμανε ότι η Μόσχα θα αναζητήσει εξηγήσεις από της ΗΠΑ για τα σχέδιά τους να αναπτύξουν όπλα στα διάστημα. 

«Αυτό είναι ένα στοιχείο στη συνολική εικόνα που δημιουργεί την κατάσταση στη σφαίρα της στρατηγικής σταθερότητας», σημείωσε ο ίδιος. 

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα για βιώσιμο διάλογο για την κατάσταση στρατηγικής σταθερότητας με την Ουάσινγκτον. 

«Ξεκινάμε, ελπίζω, τελικά, μία περισσότερο ή λιγότερι σταθερή διαδικασία συζήτησης όλων των πτυχών της κατάστασης στην περιοχή για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας», σημείωσε. 

Tags:
ΗΠΑ, Πολωνία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK