02:54 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ηγέτιδα του γαλλικού «Εθνικού Συναγερμού», Μαρίν Λε Πεν, ανακοίνωσε τη δημιουργία της «Ταυτότητας και Δημοκρατίας», η οποία θα διαθέτει 73 ευρωβουλευτές

Τη δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε η Μαρίν Λε Πεν, λίγες εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών.

«Σήμερα ανακοινώνουμε τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής ομάδας, Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), η οποία θα περιλαμβάνει κόμματα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Φλαμανδία, την Τσεχία, τη Δανία και την Εσθονία» τόνισε η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η νέα πολιτική ομάδα, σύμφωνα με τη Λε Πεν, θα αλλάξει τον πολιτικό «χάρτη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτοντας 73 από τις συνολικά 751 έδρες του ευρωκοινοβουλίου.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τη ID θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τα κόμματα της Μαρίν Λε Πεν (Εθνικός Συναγερμός) και του Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα του Βορρά), όπως και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Η «Ταυτότητα και Δημοκρατία» αναμένεται να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στο νέο Κοινοβούλιο, ξεπερνώντας την «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», η οποία θα διαθέτει 36 βουλευτές.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονός ότι το βρετανικό Brexit Party, όπως και άλλα ευρω-σκεπτικιστικά κόμματα, θα είναι διασκορπισμένα σε διάφορες πολιτικές ομάδες, η ID δεν θα έχει την αριθμητική δυνατότητα να μπλοκάρει ή να «περάσει» νομοθετήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα, στις πρόσφατες εκλογές, κέρδισαν τα 2/3 των συνολικών εδρών, παρότι το ευρω-σκεπτικιστικό μπλοκ κατάφερε να αποκομίσει σημαντικά εκλογικά οφέλη.

Σχετικά:

Ευρωεκλογές 2019: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού
Ευρωεκλογές, Ελλάδα - Ρωσία: Μια ματιά από τη Μόσχα!
Ευρωεκλογές 2019: Θρίαμβος για το Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ
Στα δικαστήρια η Μαρίν Λε Πεν για την δημοσίευση των φρικαλεοτήτων του ISIS στο Twitter
Εκλογές στην Ευρώπη: Νίκη της Λε Πεν στη Γαλλία, πτώση για τον συνασπισμό της Μέρκελ
Exit Poll Γαλλία: Προβάδισμα Λε Πεν έναντι του Μακρόν
Tags:
πολιτικά κόμματα, ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, AfD, Λέγκα, Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ματέο Σαλβίνι, Μαρίν Λε Πεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK