21:18 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε το βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει ιρανικό σκάφος να τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό από την μια πλευρά ενός από τα δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν με εκρηκτικά στον Κόλπο του Ομάν.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) προσέγγισαν ένα από τα δεξαμενόπλοια πριν γίνει η έκρηξη, το «Kokuka Courageous», και όπως φαίνεται είχαν κάποια σχέση με εκρηκτικό μηχανισμό.

Τα βίντεο χαμηλής ποιότητας, που δημοσιοποιήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ αργά την Πέμπτη, έδειξαν μια ομάδα ανθρώπων σε μια βάρκα δίπλα σε κάποιο σκάφος.

Η ομάδα των ανθρώπων φαίνεται να προσεγγίζει το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και στη συνέχεια να αφαιρεί μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί, από το πλευρό του κύτους του δεξαμενόπλοιου.

​Ωστόσο, στο βίντεο δεν εμφανίζονται σημαίες ή ονόματα πλοίων.

Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτυπήθηκαν χθες ενώ βρίσκονταν στο στενό του Χορμούζ, 70 ναυτικά μίλια μακριά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 14 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ιράν.

Το ένα πλοίο ήταν το «Kokuka Courageous», με σημαία Παναμά και υπό τη διαχείριση της εταιρείας Bernhard Schulte Shipmanagement, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Το άλλο ήταν το πλοίο Front Altair, με σημαία των νήσων Μάρσαλ και ιδιοκτησίας της νορβηγικής εταιρείας, Frontline.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν: Το χρονικό, τα σενάρια και οι διεθνείς αντιδράσεις

Tags:
τάνκερ, Ομάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK