19:06 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη

Αρνείται την εμπλοκή του το Ιράν στους βομβαρδισμούς: «Ανησυχητικά τα όσα λεει ο Πομπέο»

© Sputnik / Grigory Sysoev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι η Τεχεράνη ήταν πίσω από τις επιθέσεις της Πέμπτης σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, λέγοντας ότι κανείς άλλος από όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν διαθέτει τους πόρους για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Αρνείται την εμπλοκή του το Ιράν στους βομβαρδισμούς και εκφράζει τις ανησυχίες του απέναντι στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και ειδικότερα του αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

«Είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ασφάλειας των Στενών και διασώσαμε το συντομότερο δυνατό,  το πλήρωμα των δεξαμενόπλοιων που δέχθηκαν επίθεση... Οι κατηγορίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προς το Ιράν είναι ανησυχητικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, σε απάντησή του.

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι η Τεχεράνη ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις, λέγοντας ότι ήταν αβάσιμος.

Τα δεξαμενόπλοια Front Altair και Kokuka Courageous χτυπήθηκαν απροσδόκητα μια ημέρα πριν από εκρήξεις στον Κόλπο του Ομάν κοντά στο Στενό του Χορμούζ. Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε αμέσως το Ιράν για το περιστατικό ενώ η Τεχεράνη, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι είναι αβάσιμοι.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK