09:15 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν για να βλάψουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί την Παρασκευή, μετά το περιστατικό με τα δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα μετά τις επιθέσεις την Πέμπτη σε δύο τάνκερ κοντά στο στρατηγικά σημαντικό στενό του Ορμούζ.

Η Ουάσινγκτον ρίχνει την ευθύνη στο Ιράν, ενώ η Τεχεράνη απορρίπτει όλες τις κατηγορίες.

Σήμερα ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν για να βλάψουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή

«Τα τελευταία δύο χρόνια, η αμερικανική κυβέρνηση, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς δομές και κανόνες και χρησιμοποιώντας τις οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητές της, εφάρμοσε μια επιθετική προσέγγιση. Τώρα αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, την περιοχή και τον κόσμο», δήλωσε ο Ρουχανί σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιράν, η Ουάσινγκτον απειλεί άλλες χώρες, πιέζοντάς τους να παραβιάσουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν που υπεγράφη το 2015.

«Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν μονομερώς από τη συμφωνία και μάλιστα απειλούσαν άλλα μέρη, καλώντας τα να παραβιάσουν την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αφορά την ομαλοποίηση των εμπορικών σχέσεων με το Ιράν», ανέφερε ο Ρουχανί.

Σχετικά:

Εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν: Το χρονικό, τα σενάρια και οι διεθνείς αντιδράσεις
Ιράν: «Ύποπτη» η επίθεση στα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν
Πεντάγωνο: Αυτό είναι το βίντεο που δείχνει δολιοφθορά στον κόλπο του Ομάν
Αναβρασμός στη Μέση Ανατολή μετά τις εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν (Live)
Tags:
τάνκερ, Ιράκ, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, σταθερότητα, Χασάν Ρουχανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK