22:52 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δύο πετρελαιοφόρα που διασχίζουν τον Κόλπο του Ομάν επλήγησαν από ισχυρές εκρήξεις προκαλώντας μεγάλη ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Πεκίνο κάλεσε κάθε πλευρά να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση, μετά το περιστατικό με τα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.

Η Κίνα τόνισε παράλληλα, ότι ένα τέτοιο σενάριο «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

«Κανείς δεν θέλει να δει έναν πόλεμο στον Κόλπο. Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα παραμείνουν ήρεμα και θα δείξουν αυτοσυγκράτηση και θα αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι όλα τα μέρη θα μπορέσουν να επεξεργαστούν από κοινού μέτρα για να διασφαλίσουν την «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα συγκεκριμένα ύδατα» καθώς και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε επίσης ότι η η Κίνα θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια.

Tags:
επίθεση, έκρηξη, Ομάν, πόλεμος, Ιράν, Κίνα, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK