20:34 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για την ημέρα της Νίκης και πώς την τίμησαν εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα.

Στους επικριτές της Ρωσίας που προσπαθούν μεταξύ άλλων να υποβαθμίσουν τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ, με άρθρο του σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών μιλά για την Ημέρα της Νίκης την οποία και φέτος τίμησαν εκατομμύρια άνθρωποι αλλά και για την ημέρα μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στις 22 Ιουνίου.

Με αφορμή τις παραπάνω επετείους ο υπουργός αναφέρεται στην καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του ναζιστικού καθεστώτος και αφήνει αιχμές για προσπάθειες δυσφήμισης των ηρώων εκείνης της εποχής.

«Οι επικριτές μας επιδιώκουν να μειώσουν τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να την παρουσιάσουν, αν όχι ως τον κύριο υπαίτιο του πολέμου, τότε τουλάχιστον ως επιτιθέμενο, μαζί με τη ναζιστική Γερμανία διαδίδοντας τις απόψεις περί “ίσης ευθύνης”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατηγορεί το δυτικό εκπαιδευτικό σύστημα για δημιουργία «ψευδο-ιστορικών» θεωριών που υποβαθμίζουν το ρόλο των ηρώων της Σοβιετικής Ένωσης, εστιάζοντας στην απόβαση της Νορμανδίας και παραβλέποντας τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης.

Τέλος, θεωρεί εξίσου σημαντική τη συμβολή των συμμάχων και χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» κάθε απόπειρα διχασμού.

Tags:
Ημέρα Νίκης, νίκη, Συνέντευξη, ναζί, Σοβιετική Ένωση, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK