17:00 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Όχημα της Ferrari σε αγώνα Formula1

Ολλανδός βουλευτής καλεί την Formula 1 να φέρει πίσω τα μοντέλα

© Sputnik / Murad Orujov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πέρυσι, η διοργανώτρια αρχή της Formula 1 εγκατέλειψε την παράδοση της επίδειξης μοντέλων, που ήταν για δεκαετίες μέρος της εικόνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά από το παγκόσμιο κίνημα #MeToo.

Ο ολλανδός βουλευτής Ρόι Βαν Αλστ, που εκπροσωπεί το εθνικό Κόμμα για την Ελευθερία (Partij voor de Vrijheid ή PVV) στο εθνικό κοινοβούλιο, προσχώρησε στην ομάδα όσων επικρίνουν την απόφαση της Formula 1.

Ο πολιτικός παρότρυνε την διοργανώτρια αρχή να αναζωπυρώσει την παράδοση και να επιτρέψει στα ελκυστικά μοντέλα να επιστρέψουν την «χαμένη λάμψη» στους αγώνες της F1.

Η πατρίδα του φιλοξενεί το ολλανδικό Grand Prix στο Zandvoort για πρώτη φορά μετά από πάνω από 35 χρόνια, αλλά η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία χωρίς τις ευπαρουσίαστες κοπέλες, «έθιμο» που εγκαταλείφθηκε πέρυσι μετά την άνοδο του κινήματος υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων στον απόηχο πολλών σεξουαλικών σκανδάλων.

Ο Αλστ επέμεινε ότι τα «κορίτσια ανήκουν εξίσου στη Formula 1 όπως τα αυτοκίνητα» και υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να φέρει πίσω την παράδοση.

«Μόνο ένας τελείως ηλίθιος μπορεί να δει μια όμορφη γυναίκα ως πρόβλημα, ο υπόλοιπος κόσμος τις αγαπά, είναι μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η PVV θέλει να διασφαλίσουμε ότι την επόμενη χρονιά αυτή η όμορφη παράδοση θα αποκατασταθεί στην παλιά της δόξα!», δήλωσε ο Αλστ, αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.nextgen-auto.com, επικαλούμενη ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Παρά το γεγονός ότι τα πανέμορφα μοντέλα αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της εικόνας της Formula 1 για αρκετές δεκαετίες, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2018 τα μοντέλα θα απαγορευθούν επειδή το έθιμο ήταν «σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα», όπως είπαν οι επικεφαλής της Formula 1 σε μια δήλωση τους.

Ωστόσο, η απόφαση να γίνει γνωστή η ιστορία στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με ορισμένους να την υποστηρίζουν, ενώ άλλους να λένε ότι ήταν εντελώς τρέλα να απαγορευθούν τα μοντέλα. 

Tags:
βουλευτής, Αθλητισμός, μοντέλα, Ολλανδία, formula 1
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK