21:17 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με μία χώρα ή σε μία περιοχή δεν είναι ποτέ κατά άλλων ή κατά τρίτων χωρών. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε σχέσεις στη δύση, την ανατολή, τον βορρά και τον νότο».

Η Τουρκία θέλει να αναπτύξει καλές σχέσεις με όλες τις περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με μία χώρα ή σε μία περιοχή δεν είναι ποτέ κατά άλλων ή κατά τρίτων χωρών. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε σχέσεις στη δύση, την ανατολή, τον βορρά και τον νότο» ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας στην 5η Σύνοδο για την ανοικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης των ασιατικών χωρών (CICA), στο Ντουσάνμπε όπως μετέδωσε η Daily Sabah.

Ο τούρκος πρόεδρος υπέδειξε τη σημασία να αντιμετωπιστεί το Συριακό για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή και τη σταθερότητα. Επέκρινε επίσης την ιδέα των μονομερών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση τη διαμάχης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι μονομερείς προσεγγίσεις δεν μπορούν να παράγουν λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο σήμερα. Διαπίστωσα ότι οι ηγέτες και των άλλων χωρών που συμμετέχουν στη σύνοδο έχουν εκφράσει έντονα την ίδια άποψη» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος εξήρε επίσης τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η CICA καθιερώθηκε ως πρωτοβουλία του Καζακστάν το 1992 με στόχο την προώθηση του διαλόγου και της εφαρμογής μέτρων για την ασφάλεια στην Ασία. Συνολικά 27 ασιατικές χώρες μετέχουν στη σύνοδο. Τα κεντρικά της CICA βρίσκονται από το 2014 στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Tags:
διμερείς σχέσεις, διεθνείς σχέσεις, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK