ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής Clarín, η διακοπή ρεύματος συνέβη στις 12:00 GMT προκαλώντας τεράστιες διακοπές σε Αργεντινή και Ουρουγουάη ενώ επηρέασε και περιοχές στην Παραγουάη, την Χιλή και τη Βραζιλία. Το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει προβλήματα σε τρένα και μετρό, καθώς και στην κυκλοφορία αφού δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε μετά τις 12:00 GMT, προκαλώντας προβλήματα σε Αργεντινή και Ουρουγουάη και σε κάποιες περιοχές της Παραγουάης και της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό Μέσο Infobae, η Edusar επιβεβαίωσε ότι «το μπλακ άουτ είναι σε επίπεδο χώρας και επηρεάζει επίσης και την Ουρουγουάη» χωρίς να αναφέρει για ποιο λόγο σημειώθηκε. Αρχικές αναφορές κάνουν λόγο ότι επηρεάστηκαν οι περιοχές Σάντα Φε, Σαν Λουίς, Λα Ριόχα, Φορμόσα, Τσουμπούτ, Κόρντοβα και Μεντόζα στην Αργεντινή.

​«Τεράστια διακοπή στο ηλεκτρικό σύστημα διασύνδεσης άφησε την Αργεντινή και την Ουρουγουάη χωρίς ρεύμα» ανέφερε στο Twitter η εταιρεία Edesur. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τα αίτια της διακοπής.

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να βρούμε την αιτία αυτής της διακοπής και να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την τροφοδοσία στο συντομότερο δυνατό διάστημα» ανέφερε στο επίσημο λογαριασμό στο Twitter η Provincial Energy Company της Κόρντοβα.

 

Ο συνολικός πληθυσμός σε Ουρουγουάη και Αργεντινή ανέρχεται σε περίπου 48 εκατομμύρια, ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσοι έχουν επηρεαστεί από την διακοπή ρεύματος.

​Σύμφωνα με αναφορές διακοπές ρεύματος σημειώνονται και σε περιοχές της Χιλής.

​Περισσότερα σε λίγο...

Tags:
Ουρουγουάη, Αργεντινή, διακοπή ρεύματος, μπλακ άουτ, Λατινική Αμερική, ηλεκτρικό ρεύμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK