18:25 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εάν αμερικανικές υπηρεσίες πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις χωρίς ενημέρωση του Ντόναλντ Τραμπ, τότε θα ήταν εμφανείς όλες οι ενδείξεις πιθανού κυβερνοπολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι εάν αμερικανικές υπηρεσίες διεξάγουν κυβερνοεπιθέσεις «χωρίς να ειδοποιούν τον αρχηγό του κράτους» γι’ αυτές, τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν «ενδείξεις κυβερνοπολέμου και κυβερνο-εχθροπραξιών με στόχο τη Ρωσία».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι ορισμένοι από τους ζωτικούς οικονομικούς τομείς της Ρωσίας έχουν υποστεί και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της χώρας εργάζονται διαρκώς για να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις από το να επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στη ρωσική οικονομία.

Ο ίδιος τόνισε πως η Μόσχα έχει κάνει επανειλημμένες απόπειρες για να ξεκινήσει μια διεθνή συνεργασία στον τομέα καταπολέμησης των κυβερνοεπιθέσεων, όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει πως η Ουάσινγκτον είχε πρόσφατα εντείνει τις κυβερνοεπιθέσεις της στο ρωσικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε το δημοσίευμα ως «αναληθές» και κατηγόρησε το συγκεκριμένο Μέσο για «προδοσία».

Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, ΗΠΑ, Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοχώρος, κυβερνοεπίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK