06:33 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δίκτυο «διαδικτυακής κατασκοπείας», το οποίο σύμφωνα με το Ιράν, ελέγχεται από τη CIA, εξαρθρώθηκε σύμφωνα με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρα.

Το Ιράν εξάρθρωσε ένα δίκτυο «διαδικτυακής κατασκοπείας» ελεγχόμενο από τη CIA, ανέφερε το δίκτυο της Ισραηλινής Δημοκρατίας (IRIB) επικαλούμενο τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν Αλί Σαμχανί.

«Δεδομένης της συνεργασίας μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και άλλων χωρών για τη δημιουργία ενός “διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση της αμερικανικής κατασκοπείας”, παρέχουμε στους εταίρους μας πληροφορίες που οδήγησαν στον εντοπισμό και την εξάρθρωση ενός δικτύου υπαλλήλων της CIA, αλλά και στη σύλληψη και τιμωρία πολλών κατασκόπων σε διάφορες χώρες», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο Σαμχανί πρόσθεσε ότι δεδομένου ότι ορισμένες πτυχές της υπόθεσης έχουν ήδη αποκαλυφθεί από την ίδια τη CIA, το Υπουργείο Πληροφοριών είναι επίσης πιθανό να δημοσιεύσει τα έγγραφα.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες αφού το Ιράν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις προκλητικές κινήσεις στην περιοχή, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν.

Επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν το παιχνίδι της επίρριψης κατηγοριών.

Tags:
Ουάσιγκτον, Τεχεράνη, κατασκοπεία, ΗΠΑ, διαδίκτυο, Ιράν, CIA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK