05:06 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το γραφείο του Αιγύπτιου Εισαγγελέα ανέφερε σε δήλωση του ότι είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους του να διερευνήσουν την αιτία θανάτου του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος πέθανε την Δευτέρα κατά την διάρκεια δίκης.

Η αιτία θανάτου του πρώην Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση που επικαλείται ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, ο πρώην πρόεδρος και ένα από τα κορυφαία μέλη της Αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, υπέφερε από έναν καλοήθη όγκο και δεχόταν συνεχή ιατρική φροντίδα.

Την Δευτέρα, ο Μόρσι, 67 ετών, ξαφνικά λιποθύμησε στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που αφορούσε υπόθεση κατασκοπείας, σύμφωνα με τη δήλωση του γενικού εισαγγελέα.

Λίγο πριν τον θάνατό του, ο πρώην πρόεδρος έκανε μια ομιλία πέντε λεπτών ενώπιον του δικαστή. Ο πολιτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μια εξωτερική εξέταση δεν έδειξε καμία βλάβη στο σώμα του.

Μετά το θάνατο του Μόρσι, η Διεθνής Αμνηστία επικοινώνησε με τις αρχές του Καΐρου και τους ζήτησε να διεξαγάγουν «μια αμερόληπτη, ενδελεχή και διαφανή έρευνα».

Ο Μοχάμεντ Μόρσι απομακρύνθηκε από την εξουσία το 2013 εν μέσω κύματος λαϊκής δυσαρέσκειας που προκάλεσε η ηγεσία του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία, οι αιγυπτιακές αρχές ξεκίνησαν πέντε ποινικές υποθέσεις εναντίον του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν συγκρούσεις κοντά στο προεδρικό μέγαρο μεταξύ των υποστηρικτών του και της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2012. Κατασκοπεία υπέρ του Κατάρ και του κινήματος της Χαμάς, την φυγή του από τις φυλακές κατά τις μαζικές ταραχές του 2011 και την προσβολή του δικαστικού σώματος.

Tags:
καρδιακό επεισόδιο, θάνατος, έρευνα, εισαγγελέας, δημόσια τηλεόραση, τηλεόραση, Μοχάμεντ Μόρσι, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK