09:54 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Στρατιώτες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού

Καταδίκη τζιχαντιστή για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βεγγάζη το 2012

© AP Photo / Mohammad Hannon
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2012, μια ένοπλη ομάδα Λιβύων τζιχαντιστών επιτέθηκε στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη, σκοτώνοντας τον πρέσβη και τρεις άλλους Αμερικανούς.

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε έναν υπήκοο της Λιβύης ως ένοχο για δύο κατηγορίες τρομοκρατίας για το ρόλο του στην επίθεση στη Βεγγάζη το 2012, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση για τις άλλες 15 κατηγορίες, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου.

«Ο Μουσταφά Αλ Αμάμ, ένας Λίβυος υπήκοος ηλικίας 48 ετών περίπου, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας, για τη συμμετοχή του στην επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Ειδική Διπλωματική Αποστολή και το Παράρτημα των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης. Ο πρέσβης κ. Κρίστοφερ Στίβενς, ο Σον Σμιθ, ο Τιρόν και ο Γκλεν Ντόχερτι  πέθαναν στην επίθεση στην αποστολή και στο κοντινό παράρτημα στη Βεγγάζη», ανέφερε η δήλωση την Δευτέρα.

«Η κριτική επιτροπή απέτυχε να καταλήξει σε ετυμηγορία για 15 επιπλέον κατηγορίες, οδηγώντας το δικαστήριο να κηρύξει ένα mistrial στις 17 Ιουνίου 2019».

Ο Αλ-Ιμάμ, ο οποίος συνελήφθη στην Λιβύη το 2017, κρίθηκε ένοχος για την συμμετοχή του σε συνωμοσία η οποία είχε σκοπό να παράσχει υλική υποστήριξη σε τρομοκράτες και να «καταστρέψει κακόβουλα και τραυματίζοντας μια κατοικία και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή», σύμφωνα με την απελευθέρωση.

Ο Λύβυος αντιμετωπίζει πλέον 35 χρόνια φυλάκισης βάσει της συνδυασμένης μέγιστης ποινής για τα δύο εγκλήματα. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα ξαναδικάσει τον Αλ ιμάμ στις 15 υπολειπόμενες κατηγορίες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Tags:
τζιχαντιστές, δικαστήριο, τρομοκράτες, τρομοκρατία, σύλληψη, ΗΠΑ, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK