12:26 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Πιέσεις Τραμπ σε NYT να αποκαλύψουν τις πηγές για τις «επιθέσεις» στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρωσίας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη Δευτέρα την έκθεση των Times της Νέας Υόρκης ως «Fake News», απαιτώντας από την εφημερίδα «να γνωστοποιήσει αμέσως τις πηγές της»

Εν τω μεταξύ, μια πηγή στην ηγεσία μιας ρωσικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου δήλωσε την Δευτέρα, σχολιάζοντας μια ιστορία των New York Times, ότι η Μόσχα καταγράφει απόπειρες αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας να διεξάγουν κυβερνοεπιθέσεις κατά των ρωσικών διαδικτυακών υποδομών.

​Η ρωσική πηγή ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι ξένες υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τις ρωσικές υποδομές με αυξανόμενη δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα των μεταφορών, των τραπεζών και της ενέργειας.

«Βλέπουμε και καταχωρούμε τέτοιες προσπάθειες. Ωστόσο, κατορθώνουμε να εξουδετερώσουμε αυτές τις ενέργειες », είπε.

Όταν ρωτήθηκαν αν τέτοιες προσπάθειες μπορούσαν να ονομαστούν στοιχεία κυβερνοεγκλήματος, η πηγή απάντησε καταφατικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε την έκθεση των NYT νωρίτερα, καλώντας την ιστορία ουσιαστικά μια πράξη προδοσίας. Η υπηρεσία Τύπου των NYT δήλωσε, με τη σειρά της, ότι οι παρατηρήσεις του Τραμπ ήταν επικίνδυνες.

«Η κατηγορία του τύπου ως προδοσία είναι επικίνδυνη. Περιγράψαμε το άρθρο στην κυβέρνηση πριν το δημοσιεύσουμε. Όπως σημειώνει η ιστορία μας, οι αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου την Κυριακή στη σελίδα του Twitter.

Ο Τραμπ κατηγόρησε, κατά συνέπεια, τα κορυφαία αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων που τον είχαν στο στόχαστρό τους κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας και αφού έγινε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Tags:
υποδομές, κυβερνοεπίθεση, fake news, New York Times, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK