23:44 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σφοδρή κριτική στην ΕΚΤ και στα όσα προανήγγειλε ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι άσκησε μέσω Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έκανε λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας ότι τα σχόλια του του «έριξαν αμέσως το ευρώ έναντι του δολαρίου» και σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Ντράγκι, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ, ανέφερε ότι η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και τα μέτρα χαλάρωσης αποτελούν «μέρος των εργαλείων» της ΕΚΤ, για να περιοριστούν πιθανές  επιπτώσεις. 

Μετά τις δηλώσεις αυτές το ευρώ σημείωσε πτώση άνω του 0,2% έναντι του δολαρίου σε λίγα μόλις λεπτά, με τις ευρωαγορές να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Το σχόλιο Τραμπ έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Τιερί Μαριάνι, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η ΕΕ και η Ρωσία δεν χρειάζονται ειδικές συμβάσεις για να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες συναλλαγές τους σε ευρώ.

Είχε ακόμη σχολιάσει πως κάθε κίνηση «που τερματίζει την ηγεμονία του δολαρίου είναι θετική».

Η ΕΕ έχει εφαρμόσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρα για την ενίσχυση του ευρώ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος ενώ ανταγωνίζεται το δολάριο στις διεθνείς συναλλαγές.

Σχετικά:

«Παράθυρο» Ντράγκι για νέα μείωση των επιτοκίων και μέτρα χαλάρωσης, άμεση η αντίδραση των αγορών
Tags:
Δολάριο, Ευρώ, ΕΚΤ, κριτική, ανταγωνισμός, Twitter, Μάριο Ντράγκι, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK