03:23 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νιιγκάτα. Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, σημειώθηκε στην Ιαπωνία την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νιιγκάτα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.​

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως ενός μέτρου στις βορειοδυτικές ακτές του μεγαλύτερου νησιού της χώρας, Χονσού, και διέταξαν την εκκένωση περιοχών στα βόρεια της χώρας.

​Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό.

Κατά το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το γραφείο του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σχημάτισε μονάδα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, ανεστάλησαν δρομολόγια των τρένων.

Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στις επικοινωνίες, ενώ τουλάχιστον 200 νοικοκυριά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Έλεγχοι διενεργούνται από υπευθύνους στους αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά από τον ισχυρό σεισμό. Όπως πάντως ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στον πυρηνικό σταθμό.

 

Tags:
αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, Γεωλογικό Ινστιτούτο ΗΠΑ (USGS), τσουνάμι, σεισμική δόνηση, δόνηση, σεισμός, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK