22:49 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η συνολική χρηματοδοτική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο ανέρχεται πλέον στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Πού θα χρησιμοποιηθούν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Την εκταμίευση επιπλέον 250 εκατ. δολαρίων, με στόχο την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχέδια για την παροχή 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για επιπλέον εκπαίδευση, εξοπλισμό και συμβουλές, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το State Department διευκρίνισε, παράλληλα, ότι τα νέα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας και την ενίσχυση των εποπτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, θα διοχετευτούν σε διάφορες χρήσεις διοίκησης και ελέγχου, ηλεκτρονικού πολέμου, ασφάλειας επικοινωνιών και στρατιωτικής κινητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 έως και σήμερα, η συνολική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο ανέρχεται στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τον Νοέμβριο του 2018, τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία εισήλθαν παρανόμως στα ρωσικά χωρικά ύδατα, στο Στενό του Κερτς. Η Μόσχα κατέσχεσε τα ουκρανικά πλοία και έθεσε υπό κράτηση τα μέλη του πληρώματος.

Διάφοροι αξιωματούχοι της Ρωσίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία συμβάλλει στην κλιμάκωση της έντασης στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Σχετικά:

«Σταματήστε να βιάζετε την Ουκρανία»: Το μήνυμα γυμνόστηθης ακτιβίστριας (Φωτογραφία)
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις διευκολύνσεις στην απόκτηση ρωσικής ιθαγένειας στην Ανατ. Ουκρανία
Η Ουκρανία αναστέλλει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα
Ο Βισίνσκι εξηγεί γιατί είναι παράνομη η σύλληψή του στην Ουκρανία
Tags:
στρατιωτικός εξοπλισμός, στρατιωτική συνεργασία, αμυντική συνεργασία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK