07:26 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

Ζάεφ: Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η γειτονική χώρα συνεχίζει της προσπάθειές της προκειμένου να επιτύχει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το τέλος του έτους.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως: «Με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, λάβαμε μια ισχυρή και αδιαμφισβήτητη αναγνώριση των επιτευγμάτων μας κατά το προηγούμενο έτος. Λάβαμε σαφή επιβεβαίωση για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε, για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε εθνικό επίπεδο, αλλά και επαίνους για τις συμφωνίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία».

Έπειτα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο ηγέτης της Βόρειας Μακεδονίας πρόσθεσε πως: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για τους πολίτες και δείχνει ότι οι κοινές προσπάθειες δεν ήταν μάταιες. Με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, καθορίσθηκε η ακριβής χρονική περίοδος κατά την οποία θα ληφθεί και θα επιβεβαιωθεί η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ, η οποία δεν θα είναι αργότερα από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους».

Ύστερα, ο πρωθυπουργός της γείτονος συνέχισε σημειώνοντας πως: «Για εμάς ήταν κρίσιμο αυτή η απόφαση να ληφθεί φέτος, και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων αυτό το επιβεβαιώνουν. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε την δουλειά μας και τις μεταρρυθμίσεις. Τα αποτελέσματα είναι βιώσιμα και ασταμάτητα. Συνεχίζουμε με εντατικές προετοιμασίες για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2019. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα σημερινά συμπεράσματα, αλλά αυτά θα έχουν πλήρη επιτυχία τον Οκτώβριο, όταν θα στεφθούν με την τελική απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων και την έναρξή τους, πρακτικά, μέχρι το τέλος του έτους».

Tags:
διαπραγματεύσεις, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Ζόραν Ζάεφ, ΕΕ, Μακεδονία, μακεδονικό, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK