14:58 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο από τους εκπροσώπους του Γκουάιδο, καταχράστηκαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια που χορηγήθηκαν από τις κολομβιανές αρχές και την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Ο γενικός εισαγγελέας του Καράκας δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης συμμετέχει άμεσα στην κακή διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για τη στέγαση απόρων προσφύγων της Βενεζουέλας στην κολομβιανή συνοριακή πόλη Κουκουτά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η υπηρεσία του είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές για διαφθορά ανάμεσα στα μέλη του πολιτικού κόμματος της Λαϊκής Θέλησης του Χουάν Γκουάιδο που ήταν επιφορτισμένα με την φροντίδα των προσφύγων της Βενεζουέλας.

«Το υπουργείο ξεκίνησε ποινική έρευνα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι εθνικές αρχές για τη διαφθορά στον χειρισμό των χρημάτων που διατέθηκαν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες της Βενεζουέλας στην Κολομβία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Σάαμπ, οι δυο χρησιμοποίησαν τα χρήματα για προσωπικά έξοδα, αλκοόλ και πόρνες, τα χρήματα πιστεύεται επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την έκθεση του Europa Press.

Ο Σάαμπ αποκάλσε τον Γκουάιδο ως το αφεντικό της «μαφίας διαφθοράς», σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι υπεύθυνος για ολόκληρο το σχέδιο.

Ο Σάαμπ ζήτησε επισήμως από τις κολομβιανές αρχές να προσκομίσουν αποδείξεις για τις παρατυπίες των εκπροσώπων του Γκουάιδο, τους οποίους ανέφερε ως «κακοποιούς» και «ανεπιθύμητα πρόσωπα».

«Τα κεφάλαια που έχουν κατασπαταληθεί από αυτούς τους ανθρώπους που ορίστηκαν από τον Γκουάιδο ως αντιπρόσωποι του στην Κολομβία λαμβάνονται από τη Βενεζουέλα, επομένως βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας μας να ερευνήσουμε», δήλωσε ο Σάαμπ.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, ο Γκουάιδο δήλωσε ότι «δεν θα ανεχτεί» τη διαφθορά στις τάξεις του και ανακοίνωσε μια δική του έρευνα.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
χρήματα, διαφθορά, σκάνδαλο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιδο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK