05:39 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δυο άτομα που είναι ύποπτα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh συνελήφθησαν στην περιοχή της Μόσχας μετά από μεγάλης κλίμακας έρευνες στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ρωσική εξεταστική επιτροπή αποκάλυψε ότι τα μέλη του Daesh (γνωστό και ως ISIS) διοργάνωσαν από το 2014 έως το Σεπτέμβριο του 2017, τη χορηγία της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.

Ενώ οι τρομοκράτες είχαν ως ορμητήριο τη Συρία, ανέθεταν στους κατοίκους της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Daesh μέσω συστημάτων πληρωμών και στη συνέχεια την παράδοση χρημάτων στη Συρία. Πάνω από 200 άτομα από επτά ρωσικές ομοσπονδιακές οντότητες έχουν ενισχύσει το Daesh με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ρούβλια (124.960 δολάρια). Ποινικές υποθέσεις εναντίον ορισμένων έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Δύο ύποπτοι που διαπράττουν το έγκλημα που προβλέπεται στο εδάφιο 1 του Άρθρου 205.1 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα - διευκόλυνση των τρομοκρατικών ενεργειών - συνελήφθησαν στο έδαφος της Μόσχας και της Περιφέρειας της Μόσχας μετά από δραστηριότητες διερεύνησης. Λαμβάνοντας υπ όψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους, θα ζητηθελι από το δικαστήριο να συλληφθούν προληπτικά», ανέφερε η Πετρένκο.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένες ενέργειες που διέπραξαν οι ύποπτοι και επαληθεύοντας επίσης τη συμμετοχή τους σε άλλα εγκλήματα. Επιπλέον, λαμβάνονται ενεργά μέτρα για τον εντοπισμό και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων που πιθανότατα έχουν διαπράξει.

Tags:
τρομοκρατία, έρευνα, χρηματοδότηση, Daesh, Ρωσία, ISIS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK