15:40 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Εικόνες από την πτήση MH17.

Πτήση MH17: Tέσσερις υπόπτους κατονόμασαν οι ερευνητές

© Sputnik / Almaz-Antey Press Service
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πτήση MH17 από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου του 2014 κοντά στο Ντονέτσκ, στοιχίζοντας τη ζωή στους 298 επιβάτες.

Τέσσερις υπόπτους - μεταξύ των οποίων τρεις Ρώσους και έναν Ουκρανό - έχουν κατονομάσει οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την πτώση της πτήσης MH17, η οποία συνετρίβη το 2014 κοντά στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με συγγενή ενός εκ των θυμάτων.

«Μας έδωσαν τα ονόματα τεσσάρων ανθρώπων. Είναι τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός. Πρόκειται για τους Γκίρκιν, Πουλάτοφ, Ντουμπίνσκι, Χαρτσένκο», σημείωσε η ίδια. 

Παράλληλα, αργότερα σήμερα, οι εκπρόσωποι της κοινής ερευνητικής ομάδας που έχει συσταθεί για τη μοιραία πτήση, επιβεβαίωσε ότι θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος των τεσσάρων υπόπτων - των οποίων επιβεβαίωσε και τις εθνικότητες - και που φέρονται να συνεργάστηκαν για την απόκτηση του πυραυλικού σύστηματος Buk (που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη συντριβή της πτήσης) και τη μεταφορά του στον χώρο εκτόξευσης με στόχο να καταρριφθεί το αεροσκάφος. 

Επίσης, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι σε βάρος τους θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Η ακρόαση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου του 2020, στην Ολλανδία. 

Η ερευνητική ομάδα γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα στείλει αιτήματα στη Ρωσία και στην Ουκρανία σχετικά με την ανάκριση των υπόπτων. 

Η ερευνητική ομάδα έχει μιλήσει για το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να κατερρίφθη από πύραυλο Buk που ανήκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας. 

Η Ρωσία που έχει αποκλειστεί από την έρευνα, έχει απορρίψει επανειλημμένα τις κατηγορίες περί εμπλοκής της στην τραγωδία.

Οι ερευνητές ανέφεραν σήμερα ότι το δικαστήριο που θα εξετάσει το συμβάν, θα αποφασίσει για το εάν πρέπει ληφθούν υπ'όψιν τα στοιχεία που έχει παράσχει η Ρωσία. 

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι έχει μεταβιβάσει στις Αρχές της Ολλανδίας στοιχεία και έγγραφα από τα ραντάρ που αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος ανήκε στην Ουκρανία, σημειώνοντας εντούτοις ότι τα εν λόγω στοιχεία δεν έχουν ληφθεί υπ'όψιν. 

Η πτήση MH17 με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ από το Άμστερνταμ συνετρίβη κοντά στο Ντονέτσκ τον Ιούλιο του 2014. Και οι 298 επιβάτες - οι περισσότεροι ολλανδικής εθνικότητας - σκοτώθηκαν, μαζί και το πλήρωμα. 

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει για τη συντριβή του αεροσκάφους τις πολιτοφυλακές στην περιοχή, που από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι δεν διέθεταν οπλισμό ικανό να καταρρίψει τέτοιο αεροσκάφος. 

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές Αρχές της Ουκρανίας, η χώρα θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψη του υπόπτου από την Ουκρανία. «Θα προσπαθήσουμε να συλλάβουμε αυτό το άτομο και θα κάνουμε τα πάντα δυνατά για αυτό», ανέφεραν. 

Tags:
ύποπτος, αεροσκάφος, MH17
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK