15:34 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία 12 στρατιωτών στη Νιγηρία

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δυνάμεις της Νιγηρίας και του Τσαντ ξεκίνησαν πρόσφατα μια επίθεση ενάντια στο φρούριο του Daesh στην περιοχή της λίμνης Τσαντ αφού προηγουμένως βρίσκονταν σε αμυντική στάση τόσο 2018 όσο και στις αρχές του 2019, σύμφωνα με το Reuters.

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέφερε σε δήλωση της Τετάρτης που παραπέμπει το Reuters ότι πραγματοποίησε επίθεση σε στρατιωτική βάση της Νιγηρίας στην πολιτεία Μπόρνο, υποστηρίζοντας ότι οι μαχητές της σκότωσαν 12 στρατιώτες της Νιγηρίας.

Η βορειοανατολική Νιγηρία έχει συγκλονιστεί από την εξέγερση της Boko Haram - η οποία έχει δεσμευθεί για υπακοή στους τρομοκράτες του Daesh - με αποτέλεσμα την εκτόπιση εκατ. καθώς και πολυάριθμες απώλειες, μεταξύ άλλων και μεταξύ αμάχων.

Η περιοχή της λίμνης Τσαντ βιώνει μια εύθραυστη ανθρωπιστική κατάσταση εδώ και χρόνια. Η κρίση στην περιοχή έχει επιδεινωθεί από τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας Boko Haram.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, περίπου δύο εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Νιγηρία.

Τη Δευτέρα, τρεις εκρήξεις από αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές αναφέρθηκαν στο χωριό Μπόρνο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Daily Trust, τουλάχιστον 30 σκοτώθηκαν και 42 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης.

Και οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες αφού τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα μιας άλλης επίθεσης από τρομοκράτες σε τρία χωριά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Tags:
τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατική επίθεση, Τσαντ, Νιγηρία, ISIS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK