15:49 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το σύμβολο του ΝΑΤΟ

Ο νέος Αμερικανός ΥΠΑΜ στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα

© AP Photo / Virginia Mayo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την κατανομή των βαρών και τις αμερικανικές δεσμεύσεις με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ.

Ο Έσπερ θα ενισχύσει τη δέσμευση των ΗΠΑ να ενισχύσουν «τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας πιο ισόρροπη κατανομή των βαρών, ενισχύοντας την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και συζητώντας ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δήλωσή του την Τρίτη σημείωσε ότι ο Μαρ Έσπερ είχε οριστεί για να αναλάβει το Πεντάγωνο μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Ο Πάτρικ Σάναχαν απέσυρε το διορισμό του μετά από δημοσιευμένες εκθέσεις σχετικά με περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το 2010 που συμπεριέλαβε τον ίδιο και την πρώην σύζυγό του.

Σε μεταγενέστερες παρατηρήσεις, ο Σάναχαν δήλωσε, σχολιάζοντας στην παραίτησή του, ότι αυτή η «βαθιά προσωπική και οικογενειακή κατάσταση» απεικονίζεται με έναν ελλιπή και παραπλανητικό τρόπο.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο Σάναχαν και ο Έσπερ είχαν ήδη συναντηθεί για να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό της μετάβασης.

Ο Έσπερ εργάστηκε ως αντιπρόεδρος για τις κυβερνητικές σχέσεις στην εταιρεία Raytheon και είναι βετεράνος του Στρατού, έχοντας μάλιστα υπηρετήσει λαμβάνοντας διάκριση στον πόλεμο του Κόλπου, σύμφωνα με τις εκθέσεις των αμερικανικών ΜΜΕ.

Το 2017, ο Τραμπ όρισε το στέλεχος από τον αμυντικό γίγαντα Raytheon επόμενο υπουργό άμυνας της χώρας.

Tags:
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ντόναλντ Τραμπ, Πάτρικ Σάναχαν, Πεντάγωνο, υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK