18:56 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε την αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν.

Τη λύπη της Μόσχας επειδή οι ΗΠΑ συνεχίζουν την πολιτική που πυροδοτεί την αντιπαράθεση με το Ιράν εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Όπως είπε ακόμη, «οι ΗΠΑ επιδεικνύουν την ετοιμότητά τους να ασκήσουν πιέσεις στο Ιράν».

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την ελπίδα η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή του Περσικού Κόλπου να μην γίνει «σπίθα που θα προκαλέσει φωτιά». 

«Η αποσταθεροποίηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ειδικά σε αυτήν την περιοχή», σημείωσε. 

Και προειδοποίησε: «Οποιοσδήποτε έχει μια (...) ανεύθυνη προσέγγιση απέναντι σε τέτοια βήματα, πρέπει να σταματήσει προτού να είναι πολύ αργά, να επιδείξει κοινή λογική και να προσέξει τα επιχειρήματα των υπεύθυνων παγκόσμιων παικτών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας». 

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με την Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Το Ιράν ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ πρόσφατα, ότι θα αναστείλει μερικώς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία. 

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν γνωστοποίησε πως το Πεντάγωνο ενέκρινε την ανάπτυξη για αμυντικούς σκοπούς, επιπλέον 1.000 στρατιωτών «προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εναέριες, ναυτικές και χερσαίες απειλές στην Μέση Ανατολή».

Tags:
Μέση Ανατολή, Ιράν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK