ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, οι ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ, δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διασκορπίσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το γεωργιανό κοινοβούλιο.

Σχεδόν 70 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από διαμαρτυρία στο κέντρο της Τιφλίδας όπου οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, δήλωσε την Παρασκευή ο πρώην υπουργός Υγείας της Γεωργίας Νταβίτ Σεργκεένκο.

«Περίπου 30 ακτιβιστές και 38 αστυνομικοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια και δεν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σεργκεένκο, ο οποίος επισκέφθηκε νοσοκομεία όπου βρίσκονταν οι τραυματίες.

Ο Σεργκεένκο επισκέφθηκε τα νοσοκομεία παράλληλα με την υπουργό Υγείας Εκατερίνα Τικαράτζε. Ο Σεργκεένκο παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα για να γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την Πέμπτη, καθώς οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου εναντίον των Ρώσων συμμετεχόντων στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία στην Τιφλίδα. Αργότερα την ίδια ημέρα, η αντιπολίτευση συντάχθηκε με τους διαδηλωτές, περικυκλώνοντας το κτίριο και καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Οι διαδηλώσεις διαλύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Tags:
ειδικές δυνάμεις, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, Κοινοβούλιο, αστυνομία, Γεωργία, Τιφλίδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK