03:34 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού drone από την ιρανική αεράμυνα, ωστόσο άλλαξε στη συνέχεια την απόφαση του το βράδυ της Πέμπτης, ανέφεραν οι New York Times.

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχουν κλιμακωθεί μετά την κατάρρευση του αμερικανικού drone, το οποίο η Τεχεράνη ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε αρχικά ότι το Ιράν είχε κάνει «ένα πολύ μεγάλο λάθος», αλλά αργότερα «μάζεψε» τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, στρατιωτικοί και διπλωματικοί αξιωματούχοι περίμεναν μια εντολή για επίθεση μόλις στις 19:00 μ.μ. (23:00 GMT) την Πέμπτη.

Πριν από αυτό, υπήρχαν έντονες συζητήσεις στο Λευκό Οίκο με τους κορυφαίους αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ και τους ηγέτες του Κογκρέσου.

Η εφημερίδα πρόσθεσε, επικαλούμενη έναν ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, ότι τα αεροσκάφη και τα πλοία ήταν σε θέση να εξαπολύσουν πυραύλους όταν έφθασε η εντολή ακύρωσης της επιχείρησης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε αρχικά επιθέσεις εναντίον σειράς ιρανικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ και πυραυλικών συστημάτων, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι πολλούς ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η επιχείρηση, αν και βρισκόταν σε εξέλιξη, εγκαταλείφθηκε στα αρχικά της στάδια.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν είναι σαφές εάν οι επιθέσεις θα μπορούσαν ακόμα να προχωρήσουν.

Η στρατιωτική επιχείρηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από την αυγή της Παρασκευής στο Ιράν, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τον ιρανικό στρατό ή για τους πολίτες», ανέφεραν οι New York Times.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, επιθέσεις, επίθεση, στρατιωτική επιχείρηση, πρόεδρος, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK