09:20 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απαγορεύονται οι πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από τα ιρανικά ύδατα στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Στην απαγόρευση των πτήσεων των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από τα ιρανικά ύδατα στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν προχωράει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), εν μέσω της αυξημένης έντασης στην περιοχή. 

«Όλες οι λειτουργίες πτήσεων στην υπεράκτια περιοχή (...) πάνω από τον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν απαγορεύονται μέχρι νέα ειδοποίηση, λόγω των αυξημένων στρατιωτικών δραστηριοτήτων και των αυξημένων πολιτικών εντάσεων στην περιοχή, που προβάλλουν έναν ακούσιο κίνδυνο για τις λειτουργίες της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας και την πιθανότητα εσφαλμένου υπολογισμού εσφαλμένης ταυτοποίησης», ανέφερε η FAA σε ανακοίνωσή της. 

Η απαγόρευση, όπως επισημαίνεται, ισχύει για όλους τους αερομεταφορείς και τις εμπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με την Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

Η ένταση κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις πληροφορίες για επιθέσεις σε δύο τάνκερ, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν γνωστοποίησε πως το Πεντάγωνο ενέκρινε την ανάπτυξη για αμυντικούς σκοπούς, επιπλέον 1.000 στρατιωτών «προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εναέριες, ναυτικές και χερσαίες απειλές στην Μέση Ανατολή».

Tags:
πτήσεις, αεροπλάνα, αεροπλάνο, αεροσκάφη, αεροσκάφος, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK