15:29 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν στηρίζει Μέρκελ για επικεφαλής της Κομισιόν

© Sputnik / Irina Kalashnikova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν κατάφεραν να αποφασίσουν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που έληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συνεδριάσουν ξανά στις 30 Ιουνίου για να αποφασίσουν για τις βασικές θέσεις της ένωσης καθώς πρέπει να ληφθεί απόφαση πριν από την πρώτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Ιουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν εξέφρασε την υποστήριξή του στην Άνγκελα Μέρκελ τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Μέρκελ διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να γίνει μια καλή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους υποψηφίους για βασικές θέσεις στην ηγεσία της ένωσης, προσθέτοντας ότι μια ειδική σύνοδος κορυφής αφιερωμένη στο θέμα αυτό θα συγκληθεί στις 30 Ιουνίου.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν αποκλίνουσες απόψεις σχετικά με τον νέο επικεφαλής της Επιτροπής με το Βερολίνο να υποστηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ και το Παρίσι να αντιτίθενται στην υποψηφιότητά του.

Tags:
Γερμανία, Γαλλία, ΕΕ, Κομισιόν, επικεφαλής, Μάνφρεντ Βέμπερ, Εμανουέλ Μακρόν, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK