13:08 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο η Huawei να χρησιμοποιεί στα προϊόντα της το ρωσικό λειτουργικό σύστημα Aurora αναμένεται να συζητήσουν ο κινεζικός «κολοσσός» και το αρμόδιο υπουργείο της Ρωσίας.

Συνομιλίες με την Huawei αναμένεται να έχει, μέσα στο καλοκαίρι, το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο ο τεχνολογικός «κολοσσός» να χρησιμοποιήσει στα κινεζικά smartphones το ρωσικό λειτουργικό σύστημα Aurora. 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός της Ρωσίας Μικαέλ Μαμόνοφ, όταν ερωτήθηκε σχετικά, υπάρχει συμφωνία για να ξεκινήσουν οι διεργασίες σχετικά με τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Aurora.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα είναι να καταστούν τα προϊόντα αναγνωρίσιμα. 

«Ετοιμάζουμε ήδη μια λεπτομερή πρόταση στην κινεζική πλευρά για το πώς μπορούμε να εργαστούμε με την Huawei και άλλες τεχνολογικές εταιρείες στη Ρωσία», είπε ο ίδιος. 

Εντούτοις, όπως είπε, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο ακριβής χρόνος που τα προϊόντα της Huawei θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να αποκτούν το νέο λειτουργικό σύστημα. 

«Μέχρι στιγμής, βρισκόμαστε σε πρόωρο στάδιο διαπραγματεύσεων. Οι πρώτες συνομιλίες θα διεξαχθούν μέχρι το Φθινόπωρο και ελπίζω να συμμετάσχουμε σε αυτές. Θα είναι άμεσες διαπραγματεύσεις με την Huawei, ανάμεσα στους ειδικούς», επεσήμανε ακόμη. 

Χθες, ο υπουργός Επικοινωνίας της Ρωσίας Κονσταντίν Νόσκοφ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για συνεργασία με την Huawei.

Στα μέσα Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο περιέλαβε την Huawei στη «μαύρη λίστα», περιορίζοντας τη δραστηριότητα του «κολοσσού» στις ΗΠΑ, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρειάζονται πλέον άδεια για να έχουν εμπορική συνεργασία με την Huawei. Αρκετές αμερικανικές εταιρείες, όπως η Google, έχουν αναστείλει τις επιχειρηματικές σχέσεις τους με την Huawei.

Η Huawei έχει κατηγορηθεί ότι έχει διασυνδέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και ότι έχει προβεί σε κατασκοπεία εκ μέρους της. Τόσο η Huawei, όσο και η κυβέρνηση της Κίνας έχουν αρνηθεί τις εν λόγω κατηγορίες.

Tags:
Κίνα, smartphone, smartphones, Ρωσία, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK