12:21 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O βουλευτής των Συντηρητικών και υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Φιλντ είχε αρπάξει ακτιβίστρια από τον σβέρκο, απομακρύνοντάς την με τη βία, καθώς όπως είπε, φοβήθηκε ότι η γυναίκα οπλοφορούσε.

Από τα καθήκοντά του παύθηκε ο Μαρκ Φιλντ, βουλευτής των Συντηρητικών που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιος για την Ασία και τον Ειρηνικό, εν αναμονή της έρευνας για τη συμπεριφορά του απέναντι σε ακτιβίστρια της Greenpeace, σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας «είδε τα πλάνα και τα βρήκε πολύ ανησυχητικά».

Βίντεο κατέγραψε τον Μαρκ Φιλντ να αρπάζει ακτιβίστρια από τον σβέρκο, απομακρύνοντάς την με τη βία, καθώς όπως είπε, φοβήθηκε ότι η γυναίκα οπλοφορούσε.

Ο Φιλντ, στη συνέχεια, εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την ακτιβίστρια, αλλά όπως είπε, συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο, επειδή δεν υπήρχαν δυνάμεις ασφαλείας στην αίθουσα και ανησύχησε ότι η γυναίκα θα μπορούσε να οπλοφορεί. 

Αρκετοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, αλλά και των Συντηρητικών, κάλεσαν την κυβέρνηση να αποπέμψει τον Φιλντ, ενώ εξοργισμένοι ακτιβιστές συγκεντρώνουν υπογραφές μέσω Διαδικτύου, με το ίδιο αίτημα.

Μετά τις δημόσιες αντιδράσεις, ο ίδιος ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να διερευνήσει εάν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα δεοντολογίας.

Σχετικά:

Βρετανός βουλευτής απομακρύνει με τη βία ακτιβίστρια και πυροδοτεί πλήθος αντιδράσεων (Βίντεο)
Tags:
Greenpeace, συντηρητικοί, Συντηρητικό κόμμα, βουλευτής, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK