08:19 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μέτρα ασφαλείας σχετικά με τη Γεωργία

© Sputnik / Григорий Сысоев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα που λαμβάνει μέτρα για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας υπό το πρίσμα αντιτρομοκρατικών ενεργειών στη Γεωργία, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Το διάταγμα ζητά από τους ρωσικούς αερομεταφορείς να σταματήσουν προσωρινά τις επιβατικές πτήσεις από τη Ρωσία στη Γεωργία, αρχής γενομένης από τις 8 Ιουλίου 2019.

Επίσης συμβουλεύει τους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες να διακόψουν τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων στη Γεωργία μέχρι την άρση της απαγόρευσης.

Το διάταγμα δίνει επίσης εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την επιστροφή των Ρώσων πολιτών που διαμένουν προσωρινά στη Γεωργία, καθώς και των αποσκευών τους, στη Ρωσία.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με άλλα αρμόδια ομοσπονδιακά εκτελεστικά όργανα και οργανισμούς, πρέπει να καθιερώσουν συντονισμό με τις αρχές της Γεωργίας για την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών πολιτών και την επιστροφή τους στη Ρωσία», αναφέρει ειδικότερα το έγγραφο.

Ένταση ξέσπασε χθες στη βουλή της Γεωργίας, στη διάρκεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, όταν εθνικιστές βουλευτές εισέβαλαν στην αίθουσα, προχωρώντας σε προπηλακισμούς και χειρονομίες σε βάρος της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο της Γεωργίας στην Τιφλίδα, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης καθώς ξέσπασαν επεισόδια αναφορικά με το περιστατικό στη Βουλή.

Tags:
Ρωσία, Γεωργία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK