01:51 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης αναφέρθηκε ο Μάικ Πομπέο και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, κατά την παρουσίαση έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες στον κόσμο το 2018.

«Παροτρύνουμε την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κοντά στην Κωνσταντινούπολη», επισήμανε ο Μάικ Πομπέο.

Μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε και ο αρμόδιος πρεσβευτής των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, κατά την ίδια συνέντευξη.

«Στην Τουρκία, η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν συνεχίζει να κρατάει κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την καλούμε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της», τόνισε ο Σαμ Μπράουνμπακ.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στο θέμα της Χάλκης κατά την εισαγωγική τους τοποθέτηση.

Ο Μάικ Πομπέο μίλησε, επίσης, για τη φυλάκιση Αμερικανών στην Τουρκία τονίζοντας ότι με την παρότρυνση του προέδρου Τραμπ, οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να απελευθερώσουν τον πάστορα Άντριου Μπράνσον. «Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την απελευθέρωση του τοπικού προσωπικού που απασχολούμαι εκεί», είπε ο Αμερικανός υπουργός.

Για το γενικότερο επίπεδο των θρησκευτικών ελευθεριών, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις «λάμψεις προόδου» στον τομέα. Πρόσθεσε, όμως, πως είναι απαραίτητο να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα.

Tags:
θρησκεία, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κωνσταντινούπολη, Χάλκη, Θεολογική Σχολή Χάλκης, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK