19:17 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ζωή στην πόλη αποδεικνύεται επικίνδυνη για τους κοκκινολαίμηδες, καθώς σύμφωνα με έρευνα που ήλθε στη δημοσιότητα, οι ήχοι που προκαλούνται από τους ανθρώπους καθιστούν δύσκολη την επικοινωνία μεταξύ των πουλιών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε... παρεξηγήσεις και διενέξεις.

Ο θόρυβος από την κίνηση στους δρόμους της Βρετανίας αναδύεται ως απειλή για τους κοκκινολαίμηδες, των οποίων ο αριθμός μειώνεται, καθώς η ηχορύπανση δυσκολεύει σημαντικά την επικοινωνία μεταξύ των πουλιών.

Σύμφωνα με έρευνα και όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο ήχος που προκαλείται από τους ανθρώπους εμποδίζει τα αγαπημένα πτηνά της Βρετανίας να απαντήσουν κατάλληλα στον κίνδυνο. 

Συχνά, τα συγκεκριμένα πτηνά χρησιμοποιούν το τιτίβισμα, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα επιτεθούν απέναντι σε κάποιο κίνδυνο. 

Σημειωτέον ότι το τραγούδι των πουλιών στέλνει σημαντικά μηνύματα, μεταξύ των οποίων και σχετικά με τον βαθμό επιθετικότητας που μπορεί να χαρακτηρίζει ένα πουλί. 

Όταν ένας κοκκινολαίμης ακούσει έναν άλλο κοκκινολαίμη, μπορεί να αναγνωρίσει αν το άλλο πουλί είναι επιθετικό και να απαντήσει άμεσα με το δικό του τραγούδι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι κοκκινολαίμηδες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν άμεσα στο άκουσμα ενός τραγουδιού, λόγω των θορύβων που υπάρχουν στο περιβάλλον. 

Δηλαδή, αδυνατούν να κρίνουν σωστά τον βαθμό απειλής από κάποιο άλλο πουλί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαμάχες αμάμεσα στα πτηνά που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εξέλιξη που με τη σειρά της μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των πουλιών.  

Οι ερευνητές του Queen’s University Belfast ανακάλυψαν ότι ο θόρυβος που προκαλείται από τον άνθρωπο καθιστά περισσότερο δυσνόητο το τραγούδι ενός πτηνού. Ο κοκκινολαίμης δεν λαμβάνει, με άλλα λόγια, ολόκληρες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να συμπεριφερθεί αναλόγως απέναντι σε ένα επιθετικό πουλί. 

Tags:
κίνηση, μποτιλιάρισμα, πτηνά, πουλί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK