ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η SpaceX προετοιμάζεται για την εκτόξευση του τρίτου πυραύλου Falcon Heavy, που φορτώθηκε αυτή τη φορά με 24 δορυφόρους, καθώς και ένα πιο ασυνήθιστο φορτίο – ανθρώπινες στάχτες.

Η επόμενη «πτήση κηδείας» έχει προγραμματιστεί για αργά την Δευτέρα, 24 Ιουνίου, και θα μεταφέρει στο διάστημα δοχεία γεμάτα με τα αποτεφρωμένα λείψανα 152 ανθρώπων.

Τα λεγόμενα «cremains» αποθηκεύονται στο Falcon Heavy από μια εταιρεία που ονομάζεται Celestis Memorial Spaceflights. Η εταιρία αγοράζει διαθέσιμο δωμάτιο σε διαστημόπλοια και τα συσκευάζει με μικροσκοπικές κάψουλες αποθήκευσης μετάλλων που γεμίζουν με τις στάχτες αγαπημένων ανθρώπων – και όλα αυτά στην τιμή των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο.

Οι κάψουλες θα βρίσκονται σε έναν από τους δορυφόρους που μεταφέρονται από το Falcon Heavy, το οποίο θα παραμείνει σε τροχιά όσο λειτουργεί ο δορυφόρος.

Σύμφωνα με το RT, κάθε κάψουλα είναι χαραγμένο με μια επιγραφή που μοιάζει με επιτύμβια, συμπεριλαμβανομένων φράσεων όπως «Reach for the stars!» και «Space Truckin 'Forever».

Η πτήση Falcon Heavy δεν είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινες στάχτες θα μεταφερθούν στο διάστημα. Λειτουργώντας από το 1994, η εταιρεία Celestis έχει ήδη στείλει στο διάστημα κάψουλες γεμάτες τέφρα σε 15 διαφορετικές αποστολές: οκτώ υποτροχιακές πτήσεις, έξι σε τροχιά γύρω από τη Γη και ακόμη μία στη Σελήνη. Μεταξύ των πιο διάσημων «cremains» της εταιρείας ήταν εκείνοι του ηθοποιού της σειράς Star Trek James Doohan, ο οποίος πέθανε το 2005. Εκτός από τροχιακές πτήσεις, η εταιρεία διευκολύνει επίσης τα ταξίδια στο βαθύ διάστημα. Ωστόσο, το κόστος αυτών ξεκινά από 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Tags:
SpaceX, Έλον Μασκ, διάστημα, εταιρεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK