07:26 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Κόλπος του Ομάν.

Τραμπ: Προστατεύουμε ξένα πλοία στον Κόλπο χωρίς κανένα κέρδος

© AFP 2019 / Atta Kenare
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αιχμές κατά της Κίνας, της Ιαπωνίας και άλλων χωρών για τη μεταφορά πετρελαίου μέσω του Περσικού Κόλπου,  άφησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Κατηγόρησε τα κράτη ότι επαναπαύονται στην αμερικανική προστασία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα, η Ιαπωνία αλλά και άλλες χώρες θα πρέπει να προστατεύουν τα πλοία τους στη Μέση Ανατολή αντί να στηρίζονται στην προστασία των ΗΠΑ.

«Η Κίνα φέρνει το 91% του πετρελαίου της από τα Στενά, η Ιαπωνία το 62%, και πολλές άλλες χώρες. Οπότε γιατί προστατεύουμε τις θαλάσσιες διαδρομές για άλλες χώρες (πολλά χρόνια) με μηδενικό κέρδος. Όλες αυτές οι χώρες πρέπει να προστατευόσουν τα πλοία τους σε αυτό το πάντα επικίνδυνο ταξίδι», δήλωσε ο Τραμπ στο Twitter.

Η δήλωση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωσή νέων κυρώσεων στο Ιράν μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από το στρατό του Ιράν που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα της σύγκρουσης.

Το Ιράν, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι είχε καταρρίψει ένα αμερικανικό drone που πετούσε πάνω από επαρχία στη νότια ακτή της χώρας αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο του.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. δήλωσε ότι το drone καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης στα διεθνή ύδατα του στενού του Ορμούζ.

Tags:
Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK